112

Handgranaat gevonden bij basisschool de Koningslinde

Bij basisschool de Koningslinde in Vught is vanochtend een handgranaat gevonden. Het explosief uit de Tweede Wereldoorlog is meegenomen door de EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) en ter ontploffing gebracht.

Een ouder zag rond half negen in de ochtend enkele kinderen bij een boom staan en ging polshoogte nemen. Toen ze het voorwerp zag, dacht ze meteen aan een explosief en belde de politie. Deze riep ook de EOD op. Het explosief bleek een handgranaat van Nederlandse makelij uit de Tweede Wereldoorlog. Hoe de granaat daar gekomen is, is onduidelijk. De politie vermoed dat deze is gevonden door iemand met een metaaldetector, die hem bij de boom heeft achtergelaten.

Ontploffing

Hoewel de ontsteking weg was, was er volgens de EOD toch sprake van een gevaarlijke situatie. De leerlingen van de klassen aan de voorkant van de school, moesten tijdelijk wegblijven bij de ramen. De EOD heeft de handgranaat meegenomen en bij de Rijskampseweg in de Gement ter ontploffing gebracht. Dankzij het alerte optreden van de ouder, is er geen ongeluk gebeurd.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties

Cookieinstellingen