112

Woningoverval Zaltbommel: politie schiet op drie daders, een persoon gevlucht richting Den Bosch

Zaltbommel – Drie personen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.45 uur een woning aan de Thorbeckelaan in Zaltbommel overvallen. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De overvallers hielden het gezin (vader, moeder en een kind) onder schot. Toch kon de politie gealarmeerd worden. Aangezien het politiebureau dichtbij is, was de politie snel aanwezig. Wat volgde was een schietpartij op straat. De politie heeft meerdere schoten gelost op de overvallers, die desondanks wisten te ontkomen in hun auto.

Een stuk voorbij tankstation de Lucht, langs de A2, dumpten de overvallers hun auto op de vluchtstrook, waarop ze er te voet vandoor zijn gegaan. Een van hen kon al snel worden aangehouden, maar de andere twee daders wisten in eerste instantie te ontkomen.

De politie van de Landelijke Eenheid, een arrestatieteam en politiehonden werden ingezet om de andere daders te achterhalen. Daarbij werden weilanden in de omgeving omsingeld en doorzocht. Een politiehond vond uiteindelijk een spoor. Een van de daders was een schoen verloren in een sloot. De dader zelf werd daar niet direct aangetroffen.

Toch kwam een van de overvallers opnieuw in beeld. Wederom bij tankstation de Lucht. Een gewonde man zou daar om een lift hebben gevraagd. De politie werd gewaarschuwd en wist bij het pompstation de tweede verdachte aan te houden. Hij had twee schotwonden in zijn been en is met een ambulance, onder politie-escort, naar het ziekenhuis gebracht.

Ook een van de bewoners van de woning zou gewond zijn geraakt. Hij zou onder andere een gebroken kaak hebben opgelopen.

De derde dader is vooralsnog spoorloos. De politie is bezig met een groot onderzoek op de A2, bij het tankstation en bij de woning. De A2 is deels afgesloten geweest tijdens de klopjacht.

Reacties

gallery
83758
Woningoverval Zaltbommel: politie schiet op drie daders, een persoon gevlucht richting Den Bosch
Zaltbommel – Drie personen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.45 uur
https://den-bosch.nieuws.nl/112/83758/woningoverval-zaltbommel-politie-schiet-op-drie-daders-persoon-gevlucht-richting-bosch/
2018-12-02T09:58:06+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/12/02095224/Zaltbommel-4.jpg
112, Nieuws