112

Internationale trein ontruimd op station Den Bosch vanwege vreemde geur, passagiers last van prikkende ogen

DEN BOSCH – Op het station van Den Bosch is zondagavond even voor 20.30 uur enige tijd een internationale trein volledig ontruimd geweest. Hulpdiensten rukten uit, maar metingen van de brandweer waren negatief. De trein kon rond 21.00 uur zijn reis weer vervolgen. Dat meldt de politie.

Even voor 20.30 uur kwam een melding binnen bij het station in Den Bosch dat er een vreemde geur hing in een van de wagons. Zo’n veertig passagiers klaagden over prikkende ogen.

Politie, brandweer en ambulance werden gewaarschuwd. De trein – de internationale trein van Frankfurt naar Amsterdam – en het perron waaraan de trein stond, werden ontruimd. Volgens de politie was de situatie rustig.

Vier ambulances kwamen ter plaatse en ambulancemedewerkers onderzochten en behandelde drie passagiers.

De brandweer was ook met meerdere eenheden ter plaatse, en deed metingen. De uitkomsten waren negatief en er werd ook geen verdachte geur meer waargenomen. Volgens de brandweer gaf de melding voldoende aanleiding om te denken dat er iets mis was en was er waarschijnlijk ook iets mis. De mogelijkheid bestaat dat de lucht die de klachten veroorzaakte snel door het luchtverversingssysteem van de trein is afgevoerd.

Rond 21.00 uur mochten de passagiers weer instappen en kon de trein de reis vervolgen naar Amsterdam. Wel werd de wagon waarin de lucht werd waargenomen, afgesloten.

Reacties

gallery
84685
Internationale trein ontruimd op station Den Bosch vanwege vreemde geur, passagiers last van prikkende ogen
DEN BOSCH – Op het station van Den Bosch is zondagavond even voor 20.30 uur
https://den-bosch.nieuws.nl/112/84685/internationale-trein-ontruimd-op-station-den-bosch-vanwege-vreemde-geur-passagiers-last-van-prikkende-ogen/
2019-01-20T22:29:49+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2019/01/20222821/Trein-Statio-nDen-Bosch-6.jpg
112, Nieuws