112

Zoektocht naar verdachte van poging motordiefstal

De politie heeft woensdagavond rond half negen een grote zoektocht gehouden naar een aantal verdachte die in Vught geprobeerd hebben een motor te stelen. Waar deze poging diefstal plaats vond kon de politie woensdagavond nog niet vertellen.

Tijdens de poging van de diefstal van de motor werden de verdachte vermoedelijk betrapt en ontstond een achtervolging / zoektocht naar de daders. Dit alles speelde zich af in de omgeving van Cromvoirt. Op de kruising Hoeksestraat met de achterstraat in Cromvoirt crashte een motor met Belgisch kenteken na een politie achtervolging. De daders gingen er te voet van door. Met diverse politie eenheden en de politie helikopter werd de omgeving afgezocht. Uiteindelijk kon een verdachte worden aangehouden, twee andere verdachte wisten volgen de politie te ontkomen.

Een bergingsbedrijf heeft de motor afgevoerd. Ook werd een motor meegenomen die bij een woning langs de Boslaan in Vught stond . Deze locatie ligt slechts enkele honderden meters van de locatie in Cromvoirt. Waarom de deze tweede motor mee werd genomen is niet bekend. Mogelijk is het of een tweede vluchtmotor van de verdachte, of is het de motor die gepoogd is te stelen. De politie kon hier echter geen mededelingen over doen.

De politie acht trok veel bekijks in het anders zo rustige Cromvoirt.

Omdat zoekactie van de verdachte in de nabijheid van de gevangenis in Vught was, dachten veel mensen dat er wat gaande was bij de gevangenis, de politie benadrukte dat dit niet het geval was, en dat het incident niets met de gevangenis te maken had.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen