112

Schuur gaat in vlammen op aan Achtste Donk in Den Bosch

Een schuur is in de nacht van donderdag op vrijdag in vlammen op gegaan aan de Achtste Donk in Den Bosch. Rond één uur in de nacht kreeg de brandweer de melding van de schuurbrand binnen. Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen meters hoog uit de schuur. De brandweer zette alles op alles om overslag naar de woning te voorkomen, dit had gelukkig resultaat. De schuur bracht het er minder goed van af en ging geheel verloren door de brand.

In de schuur zijn altijd duiven gehouden, deze waren juist donderdagmiddag uit de schuur gehaald. De politie heeft na de brand de omgeving van de brand afgezet met linten. Vrijdag ochtend zal de forensische opsporing van de politie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Flink wat buurtbewoners kwamen af op de brand. De politie noteerde van de omstanders de gegevens en hield iedereen op afstand.

Het vermoede is dat het gaat om brandstichting. Mogelijk zou de brandstichting verband houden met een conflict. De politie heeft de brand verder in onderzoek. De brandweer kwam bij de brand met drie voertuigen ter plaatse, waaronder een blusvoertuig en een waterwagen.

De bewoonster van het pand was ten tijden van het uitbreken van de brand met vakantie. Buurbewoners hebben haar op de hoogte gebracht van de brand.

De schade door de brand is groot, en van de schuur is helemaal niets meer over. Ook de woning liep door de brand schade op, maar door snel optreden van de brandweer kon overslag voorkomen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen