Laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor FC Den Bosch

Afgelopen maandag deelden Jong FC Utrecht en FC Den Bosch de punten na een doelpuntloos gelijkspel in Stadion Galgenwaard. Vrijdagavond staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op de planning, tegen Almere City.

Op maandagavond nam FC Den Bosch het op tegen de beloftenploeg uit Utrecht. Na tien minuten kreeg FC Den Bosch haar eerste kans van de wedstrijd. Uit een vrije trap kopte Teun van Grunsven de bal op de lat. Hierna volgde een aantal kansen voor Jong FC Utrecht, die mede door niet doelgericht afwerken en knap keeperswerk van Wouter van der Steen niet afmaakt werden. De thuisploeg wist in de tweede helft nog een aantal kansen te creëren, maar net als in de eerste helft schoten zij niet met scherp. De laatste kans was voor FC Den Bosch, een vrije trap landde wederom op het hoofd van Teun van Grunsven, maar hij kopte rakelings over.

Almere City speelde afgelopen zondag in eigen huis tegen NAC Breda. In deze wedstrijd hadden de bezoekers uit Breda de overhand. Na een halfuur kwam NAC dan ook op voorsprong. Sabir Agougil kreeg de bal op aanzienlijke afstand van het doel maar twijfelde niet, hij haalde overtuigend uit waarna het schot fraai wegdraaide in de verre bovenhoek. Vijf minuten later stuurde Jort van der Sande zijn spitspartner Elias Mar Omarsson diep. De IJslandse spits kon binnenschieten nadat hij bij Almere City doelman, Nordin Bakker wegdraaide. Drie minuten voor het uur kreeg NAC Breda een rode kaart. Nadat hun hoekschop werd weggewerkt deelde Javier Vet een ellenboog uit, waarna hij vroegtijdig mocht gaan douchen. Ondanks dat Almere City een halfuur met een man meer mocht spelen wist de ploeg van Alex Pastoor niet terug te komen in de wedstrijd. Almere City verloor met 0-2 op eigen veld van NAC Breda.

FC Den Bosch haalt de laatste jaren goede resultaten in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. In 2019 werd, door doelpunten van Amine Khammas en Vincent Vermeij, met 2-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. In 2020 werd het seizoen door welbekende Covid-19 omstandigheden niet uitgespeeld. Het jaar daarop werd overtuigend met 4-1 gewonnen. Doelpuntenmakers toen waren Junior van der Velden, Jizz Hornkamp en Sebastiaan van Bakel scoorde ook twee keer op zijn basisdebuut. Vorig jaar werd Roda JC met 1-0 verslagen. Destijds maakte Soufyan Ahannach vijf minuten voor tijd de winnende op aangeven van Torino Hunte.

Sinds de komst van Tomasz Kaczmarek is FC Den Bosch verdedigend een stuk sterker dan eerder dit seizoen. In de eerste 32 competitieduels dit seizoen kregen de Bosschenaren maar liefst 2,4 tegendoelpunten per wedstrijd te verwerken. In de vier wedstrijden onder leiding van de Poolse oefenmeester zijn dit er gemiddeld nog maar 0,8 per wedstrijd. Hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek beantwoordde via Instagram een aantal vragen van de fans over de aankomende wedstrijd. “Het is een goed team, dat een goed seizoen beleeft. Het is veeleisend om hier op voor te bereiden, maar het is een team dat we hier thuis wel kunnen uitdagen”, aldus hoofdtrainer Tomasz Kaczmarek over Almere City

Wil jij vrijdag bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zijn? Koop dan HIER nog een kaartje! Ben je niet in De Vliert maar wil je de wedstrijd toch volgen? Houd dan onze socials in de gaten of kijk naar het ESPN schakelkanaal. Sinds donderdagmiddag is het ook mogelijk om je seizoenkaart aan te schaffen of om deze te verlengen, dit is via de website mogelijk!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan