Bram laat vier stoelen draaien in The Voice of Holland

Voor de tweede keer dit seizoen, stond er vorige week een Bosschenaar op het podium van The Voice of Holland. Bram Sangster liet alle stoelen draaien met zijn vertolking van het liedje ‘Holes’ van Passenger en koos voor coach Anouk.

De drieëntwintigjarige Bram was al vroeg met muziek bezig. “Ik zong al heel vroeg en speelde ook piano. Toen de klassieke muziek me begon te vervelen, vroeg ik een boek met liedjes van Adèle en toen ben ik gaan zingen en spelen tegelijk. Maar dat deed ik altijd alleen maar thuis. De Blind Audition was de eerste keer op een podium en voor een groot publiek.”

Impulsieve actie

Zijn deelname aan het programma is het gevolg van een ‘verschrikkelijk impulsieve actie’. “Ik had een tussenjaar van mijn studie genomen, omdat ik niet meer zo goed wist wat ik wilde. In een impulsief moment besloot ik me in te schrijven. Ik nam in tien minuten een filmpje op omdat ik dacht dat het toch niets zou worden. Maar ik kwam steeds een ronde verder en stond toen ineens op dat podium. Dat had ik echt niet verwacht. En ik had al helemaal niet verwacht dat er iemand zou draaien. Maar op een gegeven moment lichtte het hele podium op en hadden ze alle vier gedraaid. Pas toen ik het later terug keek, drong het echt tot me door. De auditie zelf was een waas.”

Coach Anouk

Bram koos voor een samenwerking met coach Anouk. “Ik kijk al sinds mijn vijftiende naar The Voice en toen Anouk daar als coach kwam, droomde ik wel eens dat als ik dan mee zou doen, ik voor haar zou kiezen. Ze is kritisch en van haar neem ik aan wat ze zegt. En dan was ze ook nog eens heel positief over me.” Anouk roemde de zanger onder andere vanwege zijn verhalende manier van zingen. ‘Dit is echt genieten. Jij hebt het gewoon’ zei de coach. Het nummer is volgens Bram eigenlijk niet helemaal zijn smaak. “Maar de tekst is zo mooi en pakkend. Ik heb het nummer naar mijn eigen hand gezet en op een verhalende manier gezongen. Ik moet het wel voelen, anders kan ik het niet zingen.”

Battles

Wat nu zijn toekomst wordt, weet de Bosschenaar nog niet. “Ik ben ondertussen ook weer gaan studeren en dat wil ik wel afmaken. Maar daarnaast wil ik me ook meer gaan toeleggen op de muziek.” Volgende week beginnen The Battles. Den-bosch.nieuws.nl blijft Bram volgen…

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties

Cookieinstellingen