Expositie ‘De natuur – moeder van het leven’ in Rosmalen

Foto: Huis073

Komende zaterdag, 11 maart, vindt de opening plaats van de expositie ‘De natuur – moeder van het leven’, van de Syrische kunstenares Soha Alayass. De schilderwerken van Soha zijn te zien in de Bibliotheek Rosmalen.

Schilderen is voor Soha vrijheid; vrijheid van denken en van verbeelding. Ze vindt verbeelding belangrijker dan kennis. Kennis is namelijk beperkt, terwijl verbeelding de wereld omringt. Tekenen haalt ons buiten onszelf en motiveert ons.  Het meest opwindende onderwerp voor haar is de natuur.  De natuur is de moeder van het leven, een inspiratiebron voor kunstenaars door de eeuwen heen en een permanente ruimte voor meditatie.

Experiment

Hoewel haar werk is ingedeeld in de impressionistische school, gelooft zij dat de aanduiding van kunstacademies een kunstgeschiedenis formuleert. Kunst is een open veld voor experiment, en elke kunstenaar is vrij om met zijn/haar onderwerpen en de manier waarop ze worden gepresenteerd om te gaan.  De techniek die Soha gebruikt in haar werk is acrylverf op canvas. Ze heeft een master in de Fine Arts en een Educational Qualification Diploma. De Syrische werkt als docent Beeldende Kunst en Vormgeving in het voortgezet onderwijs en de Academie voor Beeldende Kunsten. Daarnaast werkt zij in haar vrije tijd in haar atelier.

Praktisch

De opening van de expositie vindt zaterdag plaats om 14.00. De expositie is te zien in Bibliotheek Rosmalen tot en met woensdag 26 april. De expositie is gratis te bezoeken tijdens openingstijden.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen