Mensen maken ‘s-Hertogenbosch

Foto: Gemeente 's-Hertogenbosch

2021 is het nationale Jaar van de Vrijwilliger. Tijdens dit jaar geven we uitgebreid aandacht aan alle vrijwilligers in onze gemeente. Samen met vrijwilligersnetwerk Galant en vele andere organisaties willen we dit jaar onze vrijwilligers extra waarderen.

Vrijwilligers in ’s-Hertogenbosch
‘s-Hertogenbosch doet het goed qua vrijwilligers. Er zijn zo’n 45.000 vrijwilligers actief en 1.350 organisaties die werken met vrijwilligers. Ze zetten zich in bij organisaties op gebied van cultuur, sport, natuur, milieu, leefbaarheid, schone stad, zorg en welzijn. Ook zijn er veel vrijwilligers die geen lid zijn van een organisatie, maar zich inzetten voor bijvoorbeeld de buurt of een buurvrouw.

Waardering
In ‘s-Hertogenbosch dragen wij vrijwilligers op handen. Dankzij hun belangeloze inzet ziet het leven van velen er een stuk aangenamer uit. Ze zijn onmisbaar voor een leefbare en sociale samenleving. In het Jaar van de Vrijwilliger wil het gemeentebestuur deze waardering extra benadrukken.

Wethouder Ufuk Kâhya: “De inzet van vrijwilligers wordt vaak als ‘normaal’ gezien, maar dat is absoluut niet zo. Het kost tijd en energie. Ik ben dan ook bijzonder trots op alle vrijwilligers die een steentje bijdragen aan het welzijn van anderen. Want door de inzet van vrijwilligers maken we meer mogelijk voor anderen. Ik koester alle uitgestoken handen, ze zijn goud waard in onze gemeente.”

Activiteiten dit jaar
Het Jaar van de Vrijwilliger is een mooie reden om vrijwilligers in ’s-Hertogenbosch extra in het zonnetje te zetten. Zo gaat onder meer wethouder Ufuk Kâhya elke week in gesprek met een vrijwilliger. Ook komt vrijwilligersnetwerk Galant en de VrijwilligersAcademie073 met een mooi aanbod aan activiteiten. En eind 2021 komt er een bijzonder editie van de Nationale Dag van de Vrijwilliger.

Wat doen we al?

De gemeente ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk. Naast het verstrekken van subsidie werken we samen met vrijwilligersnetwerk Galant, onderdeel van Farent. Galant adviseert, verbindt en ondersteunt vrijwilligers. En promoot vrijwilligerswerk in onze gemeente. Verder geeft de VrijwilligersAcademie073 verschillende trainingen aan vrijwilligers die leerzaam maar ook ontspannend zijn.

Bron: gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties