Binnenkort start de controle hondenbelasting

Foto: Pixabay

Binnenkort start de controle hondenbelasting. Onze controleurs bellen dan bij inwoners van ’s-Hertogenbosch aan om na te gaan of er een hond aanwezig is. Dit doen zij voor de hondenbelasting.

Waarom een controle?
Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen. Niet iedereen die een hond heeft, geeft deze aan bij de afdeling Belastingen. Daarom controleren wij regelmatig of voor elke hond ook hondenbelasting wordt betaald.

Wie voert de controles uit?
De controles worden gedaan door medewerkers van het bedrijf Legitiem BV. Ze kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Boete
Merkt de controleur dat u een hond hebt waarvoor u geen aangifte hebt gedaan? Dan krijgt u een boete opgelegd. Deze boete is € 87,84 en komt boven op de te betalen belasting.

Controleur aan de deur gehad, wat nu?
Treft een controleur bij u een hond aan die u niet hebt aangemeld bij de afdeling Belastingen? Dan ontvangt u binnen ongeveer vier weken een brief. Hierin staat dat u hondenbelasting moet betalen en een boete krijgt. De aanslag hondenbelasting met boete ontvangt u eind juni 2021. Bent u het niet eens met de aanslag? Dan kunt u bezwaar maken na ontvangst van het aanslagbiljet.

Meer informatie
Informatiepagina hondenbelasting    Telefonisch via (073) 615 54 75 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties