Parkeerautomaten worden omgebouwd naar kenteken parkeren

Foto: Kees Vos Fotografie

Nooit meer terug naar de auto na het kopen van een parkeerkaartje. Deze week worden alle parkeerautomaten in ’s-Hertogenbosch omgebouwd naar kenteken parkeren. Dat zijn automaten waarop u uw kenteken aanmeld en betaald. 

Kenteken parkeren
Voer uw kenteken in bij de automaat en geef aan hoe lang u wilt parkeren. Betaal vervolgens met uw (pin)pas. Dit kan ook contactloos. Na betaling is uw kenteken aangemeld. Hierdoor is het niet meer nodig om een papieren parkeerkaartje achter de voorruit te leggen.

Cashless, parkeren zonder contant geld
Betalen met contant geld kan niet meer bij de nieuwe parkeerautomaten op kenteken. Wilt u wel contant betalen? Parkeer dan in een van onze parkeergarages. Daar is betalen met contant geld nog wel mogelijk.

Parkeerapps
Natuurlijk blijft het ook mogelijk om uw auto aan te melden via een parkeerapp. Daar betaalt u achteraf en per minuut. Dus alleen de tijd dat u daadwerkelijk geparkeerd heeft. Zo hoeft u vooraf nooit meer in te schatten hoe lang u in de stad blijft.

Digitaal parkeren
Kenteken parkeren is onderdeel van het project digitaal parkeren. Digitaal parkeren zorgt ervoor dat alle auto’s op kenteken gecontroleerd kunnen worden op hun parkeerrecht. Deze controle wordt uitgevoerd met een scanauto. Dat geldt voor zowel de kentekens van vergunninghouders, bezoek van bewoners in een parkeersector en bezoekers van ondernemers. Woont u in een wijk met parkeerregulering? Dan wordt u persoonlijk geïnformeerd wanneer uw wijk hierop overstapt.

Bestanden:

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties