Werkzaamheden Oranjeboulevard van start

Foto: Gemeente Den Bosch

De weg rondom de binnenstad wordt de komende jaren opnieuw ingericht. De volgende fase van de Oranjeboulevard is de komende maanden aan de beurt. Dat is het stuk tussen de Koningsweg en de Lekkerbeetjesstraat.

In oktober start het werk aan beide parallelwegen. De Alphons Diepenbrockstraat en de Guldenvliesstraat sluiten hierna direct aan op de Koningsweg. In het eerste kwartaal van volgend jaar is de Koningsweg ongeveer acht weken dicht en wordt de hoofdrijbaan opnieuw ingericht. Daar hoort ook het planten van extra bomen bij.

Leefbaarheid en veiligheid

Wethouder Ufuk Kâhya: “We willen dat de weg rondom de binnenstad weer onderdeel wordt van de binnenstad. Met meer groen en minder auto’s. Met aandacht voor leefbaarheid én veiligheid. Dat betekent ruimte voor bestemmingsverkeer, voor groen en bomen, en voor fietsers en voetgangers. Daar dragen deze werkzaamheden aan bij. Ik heb er vertrouwen in dat we komend voorjaar weer een stukje van deze nieuwe ring hebben gerealiseerd.”

Autoluwe groene ring

Op de Binnenstadsring mag het verkeer straks maximaal 30 km/u. Het karakter verandert van een oude snelweg, naar een autoluwe groene ring waarin de leefbaarheid voor de bewoners sterk verbetert. De Binnenstadsring bestaat dan uit de Kanaalboulevard, de Oranjeboulevard en de Vestingboulevard.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen