Start werkzaamheden station Rosmalen

Foto: PIxabay

Dit jaar richt de gemeente het gebied rond het station Rosmalen opnieuw in en zorgen voor goede voorzieningen in de buurt van het station. Zo realiseren ze meer en goede fietsparkeerplaatsen en meer autoparkeerplaatsen met een veilige en aantrekkelijke looproute naar het station.

Wethouder Ufuk Kâhya: ”We doen dit om voor reizigers de overstap van het ene naar het andere (schone) vervoersmiddel zo gemakkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. En dus meer reizigers te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer.”

Verschillende fases
Deze week starten de eerste werkzaamheden rondom Perron 3 en de Hoff van Hollantlaan. Het gaat hier om het herinrichten van de parkeerplaats achter Perron 3. Hier komen meer parkeerplaatsen om zo het parkeren dichtbij het station Rosmalen te stimuleren.  Ook breiden we in de loop van het jaar het aantal fietsparkeerplaatsen bij het station uit. Zodra we mee weten over de planning hiervan, laten we dit weten.

Schoon, slim en veilig vervoer
Deze ontwikkelingen passen in de belangrijke stappen die we zetten om automobilisten een keuze te laten maken voor het OV en hiermee de A2 tussen Deil-Vught te ontlasten. Het uitbreiden van de fietsenstalling en parkeerplekken bij station Rosmalen is dan ook één van de korte termijn maatregelen in het programma MIRT A2 Deil-Vught dat bijdraagt aan een bereikbaar en leefbaar Rosmalen.

Bron: Gemeente

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen