Duidelijkheid over kosten nieuwbouw Theater aan de Parade

Foto: Kees Vos Fotografie

In ’s-Hertogenbosch is in 2021 gestart met de nieuwbouw van het Theater aan de Parade. Al eerder werd bekend dat er een financieel tekort is ontstaan. Vooral door aanzienlijk gestegen energiekosten en materiaalprijzen. Financieel zorgt dit voor een overschrijding van het beschikbare budget. Het gaat in totaal om 12,1 miljoen euro. In Nederland kampen meer bouwprojecten met enorme kostenstijgingen, vertraging of juridische problemen als gevolg van de veranderde prijzen. 

Wethouder Mike van der Geld: “Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een flinke financiële tegenvaller is. Zeker in een tijd waarin veel mensen moeilijk rond kunnen komen, is dit wrang en hadden we liever anders bericht. Eerder reserveerden we in de begroting van 2023 al een bedrag om dit soort kostenstijgingen op te vangen. Daarnaast gaan dit soort bedragen niet ten koste van andere zaken. Onze gemeente staat er financieel solide voor, en een dergelijke tegenvaller kunnen we opvangen.”

Het voormalige theater was verouderd en voldeed al een aantal jaren niet meer aan de technische eisen van deze tijd. Daarom besloot de gemeenteraad in 2018 dat er op dezelfde plek in de binnenstad, aan de Parade, een nieuw gebouw moest komen. Een theater voor iedereen, dat klaar is voor de toekomst. In het najaar krijgt het theater de sleutel weer terug, en zal dan gaan inzetten op fasen van inhuizen en testen om het gebouw eigen te maken.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties

Cookieinstellingen