Minder armoede in ‘s-Hertogenbosch

Foto:

In ’s-Hertogenbosch wil de gemeente dat alle inwoners goed rond kunnen komen. En niet in armoede leven. De gemeente heeft daarbij speciale aandacht voor kinderen. Want een kind in armoede, is een gezin in armoede. Inwoners die dat nodig hebben, geven ze een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld met het Bosch kindpakket, een computerregeling of ondersteuning via Eerste Hulp Bij Geldzaken.

Als gemeente willen ze problemen rond armoede snel in beeld krijgen. Dat doen de gemeente samen met het Netwerk tegen Armoede. De gemeente doet ook onderzoek naar armoede en schulden in de gemeente. De resultaten van dat onderzoek wordt gebruikt om de aanpak te verbeteren.

Wethouder Huib van Olden: ”Wij willen armoede en schulden onder onze inwoners aanpakken. Want zulke problemen geven mensen veel kopzorgen. Hierdoor is het soms moeilijk goed mee te komen in de samenleving. Dit onderzoek maakt duidelijk dat de gemeente met volle kracht door moet gaan op de ingeslagen weg”.

De armoede in gemeente Den Boscj is de afgelopen jaren afgenomen. Maar, er zijn ruim 9.600 huishoudens die rond moeten komen met een laag inkomen. De gemeente heeft het dan over inkomens tot 120% van het sociaal minimum.

Resultaten onderzoek

De belangrijkste conclusies van het onderzoek zijn:

  • Er zijn minder kinderen die opgroeien in armoede. 3.200 kinderen jonger dan 18 jaar groeien op in een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Dit is 9,4% van het totaal aantal minderjarige kinderen.
  • Het aantal huishoudens met een laag inkomen neemt af. Maar er is wel een stijging te zien in het aandeel huishoudens die een lange tijd een laag inkomen hebben.
  • Het aantal klanten bij schulddienstverlening is toegenomen. Dat kan komen omdat de gemeente de afgelopen jaren stevig heeft ingezet op het beter in beeld krijgen van deze doelgroep. Zodat ze hen ondersteuning kunnen geven via Eerste Hulp Bij Geldzaken.
article
83319
Minder armoede in ‘s-Hertogenbosch
In ’s-Hertogenbosch wil de gemeente dat alle inwoners goed rond kunnen komen. En niet in
https://den-bosch.nieuws.nl/gemeente/83319/minder-armoede-s-hertogenbosch/
2018-11-08T14:29:55+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/11/08223349/DrffZUMXgAAEgAn-1.jpg
Gemeente, Nieuws