Maaspoort Kids wint lokale ‘meer dan handen’ vrijwilligersprijs

Foto: Gemeente Den Bosch

Maaspoort kids heeft de meeste stemmen gekregen bij de lokale ‘meer dan handen’ vrijwilligerswedstrijd. Wethouder Kâhya reikte vrijdagochtend een cheque uit van € 1.000,- aan deze vrijwilligersorganisatie.

Samen met de Stichting Bij Katrien en Stichting de Vinkelse Molen gaan zij door naar de landelijke ‘Meer dan handen’ wedstrijd. In februari 2019 reikt minister Hugo de Jonge deze landelijke prijzen uit.

Wat ging eraan vooraf?

Gemeenten mogen tot en met 13 december drie inspirerende vrijwilligersorganisaties voordragen voor de landelijke Meer dan Handenprijs. Het ministerie van VWS zet hiermee lokale en landelijke organisaties in het zonnetje. De gemeente ’s-Hertogenbosch koos ervoor om hier haar inwoners bij te betrekken. In november kon iedereen een lokale organisatie aanmelden voor de wedstrijd. Een jury koos uit 42 aanmeldingen 7 organisaties die het best voldoen aan de voorwaarden.

Daarna konden alle inwoners stemmen op hun favoriete organisatie. De meeste publieksstemmen zijn dus gegaan naar maaspoortkids.

Trots op vrijwilligers

De aanloop naar deze nominatie heeft duidelijk gemaakt dat er veel vrijwilligers in de gemeente Den Bosch een bijdrage leveren aan een betrokken samenleving. Wethouder Kâhya waardeert dat en is trots op alle vrijwilligers. “Alle organisaties verdienen de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijs”. Met Maaspoort Kids hebben we een mooie lokale winnaar. Het is een goed voorbeeld van inwoners die zelf initiatief nemen. Drie vaders wilden weer meer activiteiten voor de kinderen in de wijk. En zijn dat gaan organiseren. Natuurlijk wens ik alle drie de genomineerden veel succes bij de landelijke wedstrijd”.

article
84057
Maaspoort Kids wint lokale 'meer dan handen' vrijwilligersprijs
Maaspoort kids heeft de meeste stemmen gekregen bij de lokale ‘meer dan handen’ vrijwilligerswedstrijd. Wethouder
https://den-bosch.nieuws.nl/gemeente/84057/maaspoort-kids-wint-lokale-meer-dan-handen-vrijwilligersprijs/
2018-12-15T11:20:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/12/15111930/DuXpBxFXQAEVwvj.jpg
Gemeente, Nieuws