Ontmoet elkaar in openbaar gebied!

Foto: Gemeente

Bij een gastvrije (binnen)stad horen ook voldoende plekken om te zitten. Om even uit te rusten en een praatje te maken. Denk hierbij aan banken, stoelen en andere zitelementen in de openbare ruimte.

Daarom start de gemeente deze zomer een pilot met losse stoelen in de openbare ruimte. Zoals dit ook in het buitenland is te zien, zoals bijvoorbeeld in Parijs, Londen of Zürich. Wethouder Mike van der Geld: “”s-Hertogenbosch wil ontmoetingen stimuleren, en zo haar gastvrije karakter versterken. Losse stoelen in de openbare ruimte kunnen hier aan bijdragen”.

Stoelen ‘on tour’

De kleurrijke metalen stoelen gaan ‘on tour’. Vanaf begin mei tot begin oktober zijn ze telkens voor 2 maanden op verschillende plekken te vinden. De definitieve locaties zijn nu nog niet bekend.

In de pilot vraagt de gemeente aan culturele organisaties, verenigingen en bewoners om met leuke ideeën te komen rondom de stoelen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-bibliotheek of voorleesmiddagen op locatie, kleinschalige optredens of exposities, picknick of een spontane stoelendans.

Feedback gevraagd

Als de locaties bekend zijn geeft de gemeente omwonenden vooraf informatie over deze pilot. Ook vragen ze hen om feedback. Ze vragen daarnaast ook bezoekers om hun reactie te geven op de pilot en ervaringen te delen. Zo bekijkt de gemeente of en zo ja wat het effect is van de stoelen. Of er bijvoorbeeld praktische problemen zijn die om een oplossing vragen. Om het risico op diefstal of schade kleiner te maken, koppelen we 2 à 3 stoelen aan elkaar.

Evaluatie

Aan het eind van het pilotproject evalueren de gemeente het project. Ze beantwoorden dan de vraag of de stoelen een blijvende toevoeging kunnen zijn aan de openbare ruimte van ’s-Hertogenbosch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen