Nu ook echte tuintjes bij de container

Foto: Gemeente

In december 2018 plaatsten de gemeente al enkele plastic tuintjes rondom de ondergrondse containers bij de Helftheuvelpassage en de Lorentzstraat. Sinds gister, 24 april 2019, hebben ze nu ook echte tuintjes. Deze vind je bij de ondergrondse containers aan de Marconistraat in de wijk Boschveld en bij de glasbak in Vinkel.

Samen houden we de wijk schoon!

De tuintjes moeten helpen tegen de vuilniszakken en ander afval dat regelmatig bij de ondergrondse containers wordt neergezet. Ze zijn onderdeel van het project “Samen houden wij de wijk schoon!” waarbij de strijd wordt aangegaan met illegale stort. Het doel is een schonere wijk zonder zwerfafval op straat en zonder (grof) vuil naast de container.

Echte tuintjes

De echte tuintjes bestaan uit grote plantenbakken die om de container geklemd worden. Zo vallen ze er niet af bij het legen en zijn ze niet zo op te pakken. De bakken zitten vol vaste planten. De containers vallen zo minder op en de wijk ziet er direct vrolijker en groener uit.

Meer plannen

De plastic en echte tuintjes zijn twee interventies tegen de strijd tegen illegale stort. Dit jaar komen er nog meer acties. Zo plaatst de gemeente binnenkort meer tuintjes in onze gemeente. Brengen ze nieuwe stickers aan op de ondergrondse containers en worden ze vaker schoongemaakt.

https://www.facebook.com/Gemeente.shertogenbosch/videos/279669412920081/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen