13,3 miljoen voor goede onderwijshuisvesting

Foto: Gemeente Den Bosch

Alle kinderen in de gemeente Den Bosch krijgen de kans om hun talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen. De gemeente vindt het belangrijk dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daar hoort onderwijs bij. Goed onderwijs dat de ontwikkeling van talenten mogelijk maakt en aansluit bij de arbeidsmarkt van de toekomst.

Goede onderwijshuisvesting levert daar ook een bijdrage aan. Daarom is de gemeente bezig met nieuwe, gezonde en duurzame huisvesting voor de toekomst. Ieder jaar maken ze een plan voor de financiering van het volgende jaar. Dat is de gemeente ook volgens de wet verplicht.

Het plan voor 2019 is nu door de gemeente vastgesteld. In totaal investeren ze ruim 13,3 miljoen euro in nieuwbouw, renovatie en groot onderhoud. Dat geld gebruiken ze vooral voor de volgende scholen: De gemeente ontwikkelt kindcentra in basisscholen ’t Schrijverke en Meander. Er komt vervangende nieuwbouw van basisschool Aquamarijn in combinatie met een nieuwe sportzaal in Oost. En een deel van de Sancta Maria Mavo wordt vernieuwd. Deze keuze heeft de gemeente gemaakt op basis van de leerlingprognoses.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen