Extra aandacht voor laaggeletterdheid

Foto: Gemeente

In de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant zijn er veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Of werken met een computer of mobiele telefoon lastig vinden. Zij hebben daardoor vaak moeite om werk te vinden of te houden. Met alle gevolgen van dien. Dat wil de gemeente voorkomen.

Wethouder Huib Van Olden: “Samen met de andere gemeenten gaan we aan de slag om laaggeletterdheid aan te pakken. Dat is de eerste stap om mensen te helpen mee te (blijven) doen in de samenleving. Want wij willen dat in onze gemeenten niemand aan de kant staat.” Daarom hebben we een nieuw regionaal educatieplan “Meedoen begint bij de basis” gemaakt. Het plan geldt voor de hele arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant.

Verschillende cursussen

Met dit plan gaat de gemeente de strijd aan. Samen met bedrijven en organisaties. De gemeente zorgt ervoor dat mensen verschillende cursussen kunnen volgen. Een divers aanbod is nodig omdat er de deelnemers verschillende behoeften hebben. Wat voor de een werkt, is voor de ander geen goed idee. Het plan is voor mensen die 18 jaar of ouder zijn. Met de extra inzet wil de gemeente bereiken dat er over drie jaar veel meer inwoners beter kunnen lezen, schrijven en omgaan met de computer. En daardoor makkelijker mee komen op de arbeidsmarkt.

Reacties

article
87043
Extra aandacht voor laaggeletterdheid
In de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant zijn er veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en
https://den-bosch.nieuws.nl/gemeente/87043/extra-aandacht-voor-laaggeletterdheid/
2019-05-27T13:12:34+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2019/05/27131203/D7PNR_mWwAEvvDM.jpg
Gemeente, Nieuws