Groen licht voor Windpark De Rietvelden

Foto: Pixabay

De Raad van State heeft de uitspraak van de rechtbank over de windmolen langs de A59 vernietigd. Hierdoor herleeft de omgevingsvergunning en kan de bouw van alle vier windmolens nu worden toegestaan.

De gemeente is blij dat de bouw van het eerste grotere windpark in de gemeente hiermee mogelijk is. Dit windpark zet het doel ‘klimaatneutrale stad in 2050’ kracht bij. Windmolens leveren veel duurzame energie en dat is heel hard nodig volgens de gemeente.

Een groep initiatiefnemers heeft de gemeente gevraagd mee te werken aan een plan voor vier windmolens. Drie op bedrijventerrein De Rietvelden, en één langs de A59 dichtbij de windmolen op Treurenburg. Eén van de vier windmolens is voor inwoners van ’s-Hertogenbosch.

De gemeenteraad wilde in 2014 het idee voor duurzame energie steunen. De raad wilde dat bewoners in dit project kunnen meedoen. De raad voegde in 2014 aan het initiatief de windmolen langs de A59 toe en deze (vierde) windmolen is nu behouden. Al deze wensen zijn nu vervuld en kunnen in daden worden omgezet. De Werkgroep Omgeving Windmolens, waarin (vertegenwoordigers van) omwonenden, initiatiefnemers en gemeente zitten, wordt weer bijeen geroepen. De coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West gaat de Bossche Windmolen Delen binnen de hele gemeente verkopen. De gemeente verwelkomt ook in de toekomst nieuwe initiatieven voor duurzame energie van harte. De gemeente is blij dat de provincie Noord-Brabant dit windpark ondersteunt voor een duurzame provincie. De initiatiefnemers verwachten dat de bouw half 2020 kan starten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen