Kom erbij in de Week tegen Eenzaamheid

Foto: eentegeneenzaamheid.nl

Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Dit blijft helaas nodig. Steeds vaker voelen mensen zich eenzaam. Ook in onze gemeente. 43% van de inwoners ouder dan 19 jaar geeft aan zich eenzaam te voelen. 11% voelt zich zelfs ernstig eenzaam. Langdurige eenzaamheid kan invloed hebben op de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Hoe pakt de gemeente eenzaamheid aan?

Wethouder Huib van Olden: “Helaas zijn er nog steeds inwoners die zich eenzaam voelen. Dat kan niet, dat mag niet en dat willen we niet! Het is dan ook niet voor niets dat we het aanpakken van eenzaamheid als prioriteit zien. Daarom presenteren we juist deze week een plan van aanpak. En starten we een campagne.“

De gemeente wil eenzaamheid zo veel mogelijk voorkomen. Daarom organiseren ze samen met partners allerlei ontmoetingsmomenten en activiteiten in de hele gemeente. En ze coachen professionals en vrijwilligers om signalen van eenzaamheid eerder te herkennen. Maar eenzaamheid is complex en de gemeente kan dit niet alleen oplossen. Wij moeten het ons allemaal aantrekken als de buurman, een familielid of collega zich eenzaam voelt en niet mee doet. Een klein gebaar doet al wonderen. Een kop koffie, wandeling of praatje.

Extra activiteiten

Er zijn deze week op verschillende plekken in de gemeente ’s-Hertogenbosch leuke activiteiten. In de bijlage [pdf] een overzicht. Samen dingen doen is veel leuker. Dus, met wie ga jij naar een van de activiteiten?

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over eenzaamheid en links naar ondersteuning en activiteiten op www.s-hertogenbosch.nl/samen-is-leuker.

Reacties