Aanpak van fietsoversteken Zevenhontseweg

Foto: Gemeente 's- Hertogenbosch

De gemeente vindt het als gemeente belangrijk dat iedereen comfortabel, schoon en ook veilig van A naar B kan reizen. Daar spannen ze voor in. Ze richten wegen zo in dat er zo weinig mogelijk kans is op ongevallen. En geven hierbij ruim baan aan de fietsers. Helaas komen er nog ongevallen voor en ieder ongeluk is er één te veel is.

Fietsoversteken Zevenhontseweg
De Zevenhontseweg ligt tussen de Bruistensingel en de Rompertsebaan. Deze twee wegen zijn onderdeel van een belangrijke hoofdfietsroute richting het centrum van ’s-Hertogenbosch. Fietsers hebben voorrang op deze twee oversteken. Helaas gebeuren hier ongevallen waar fietsers bij betrokken zijn. Er zijn mogelijkheden in de openbare ruimte om de oversteken aan te passen en zo de veiligheid voor fietsers te vergroten.

Wat gaat er gebeuren?
Om de veiligheid voor fietsers te vergroten gaan we de twee kruispunten aanpassen.

  • De fietsoversteken worden verhoogd aan (op een plateau) zodat ze beter opvallen.
  • Versmallen de rijbaan van de Zevenhontseweg ter hoogte van het plateau, zodat het snelheid remmend werkt op het afslaande autoverkeer.
  • Vergroenen de tussenbermen (gras in plaats van zwart/witte stenen).

Planning
Maandag 16 november 2020 is er  begonnen met het aanpassen van de kruisingen. Het werk verdelen we in 2 fases, zodat de kruispunten niet tegelijkertijd afgesloten zijn.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Brabant.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen