Natuur en Landschap deel 9

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 9 gaat over Zuiderplas en Heempark

De zuiderplas is een meer gelegen in de Boschebroek. Het meer is in de jaren 50 gegraven als zandwinningslocatie voor de wijken Bazeldonk en de Gestelsebuurt / pettelaarpark te bouwen. Aan de rand vind u het provinciehuis. Via de zuiderplas gaan we naar een minder bekend gedeelte van ‘s-Hertogenbosch het heempark een stukje wat veel minder bekend is maar heel verassend is. Het is nu winter maar toch al heel goed te zien wat een mooi flora en fauna gebied dit is. De diversiteit van planten en bomen met daarin zoveel vogels is een ware aanrader voor jong en oud.

Waar ligt het Heempark?
Het is gelegen op een schiereiland van ruim twee hectare groot, daar waar de Pettelaarse Vaartgraaf overgaat in de Zuiderplas. Het park grenst aan het Bossche Broek en het recreatiegebied Zuiderplas.
Als je de Bosschenaar vraagt waar nu die Pettelaarse Vaartgraaf ligt, dan zullen de meesten dit niet weten, ook al komen ze er dagelijks langs. Hetzelfde kan gezegd worden van het Heempark. Een te onbekend of te slecht bekend stukje paradijs.
Het Heempark ’s Hertogenbosch Zuid is bereikbaar via een brede voetbrug over de Pettelaarse Vaartgraaf, achter het St. Janslyceum of via het Bossche Broek langs de Zuiderplas en dan verder. Achter het Sint-Jans Lyceum staan richtingaanwijzers.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties