Natuur en Landschap deel 14

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 14 gaat over De Ijzerenman in Vught

Loop, rijd paard, ren of mountenbike een rondje IJzeren Man in de frisse buitenlucht. Voor de wandelaars onder ons; het rondje IJzeren Man is jaarrond een heerlijk rondje om te wandelen. De wandeling is ruim vier kilometer en loopt geheel rondom de recreatieplas. Gewoon het pad blijven volgen, dan kan het niet missen.

Het is prettig wandelen let wel goed op alle boomwortels die uitsteken. Het is een pracht stukje natuur langs de oever van een uniek meer in de bosrijke omgeving tussen Vught en Cromvoirt. Bij diverse strandjes heb je een fraai uitzicht. Het bosmeer is ontstaan door zandwinning. De IJzeren Man ontleent zijn naam aan de enorme graafmachine. Het afgegraven zand werd eind negentiende eeuw gebruikt voor de aanleg van de spoorbrug bij Culemborg en voor de ophoging van de wijk ‘t Zand tussen het station en de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Rond 1930 werd het bosmeer een natuurzwembad.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties