Natuur en Landschap deel 26

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 26 werden de foto’s gemaakt bij Bollenveld en Saren

Deze keer kleine wandeling langs de bolwoningen / maaspoort zoals het bord aangeeft. De natuur is altijd dichtbij en het mooie is dat er altijd verrassingen opduiken en genieten van een stukje typisch ‘s-Hertogenbosch met zijn bollen.

Heel Nederland kent de Bossche bol met chocola en slagroom. De Bossche bolwoningen zijn daarentegen minder bekend. De opvallende woonhuizen kwamen onlangs in een van de filmpjes tijdens het Eurovisie songfestival in beeld en gingen de hele wereld over.

De bolwoningen zijn bolvormige woningen Ze werden eind jaren 1970 ontworpen door Dries Kreijkamp en gebouwd in de jaren 1980. Ze liggen aan de straat met de naam Bollenveld.  De bijna buitenaardse vormen worden nog eens extra benadrukt doordat ze aan de rand van een gewone nieuwbouwwijk staan.

Reacties