Natuur en Landschap deel 31

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 31 werden de foto’s gemaakt bij Engelenstede in Vinkel

“Vandaag neem ik u mee naar Engelenstede in Vinkel. Allereest kom ik op mijn weg de molen tegen met een nieuwe brug in aanleg. Vinkel (’s Hertogenbosch): Maandag 7 juni start de gemeente ‘s-Hertogenbosch met de aanleg van de brug over de Groote Wetering. Ook leggen we een fietspad aan. De werkzaamheden duren ongeveer 2 maanden. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de zomervakantie afgerond.

Afgelopen zaterdagochtend 3 juli 2021 werd de 8500 kg wegende brug op zijn plek gehesen. De fiets- en voetgangersbrug is liefst 2,5 meter breed en vormt straks een belangrijke schakel in het netwerk van fietspaden.
Engelenstede:  Het gebied heeft een oppervlakte van 80 ha. Het is grotendeels eigendom van en wordt beheerd door het Stadsgewest ‘s-Hertogenbosch.

Oorspronkelijk een moerassig heidegebied met vennen, werd het omstreeks het begin van de 20e eeuw ontgonnen, en de Grote Wetering werd gegraven om het gebied af te wateren.

Heden is het nog altijd een moerassig gebied op veel plaatsen. Het huidige recreatiegebied is ontstaan vanaf 1980, toen nieuw gemengd bos werd aangeplant, recreatieweiden werden aangelegd, en wandel-, fiets- en ruiterpaden door het gebied ontstonden. Er zijn drie wandelingen uitgezet in het gebied, Ook zijn er regelmatig mountainbikers te zien en is er een mountainbike route in het gebied”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen