Natuur en Landschap deel 39

Fotograaf Christine Grielis gaat de komende tijd voor DenBosch.nieuws een rondje door de regio maken met haar camera. Christine maakt dan foto’s van Natuur en landschap.  Aflevering 39 van Landschap & natuur is dicht bij huis

Voor wie een tuin heeft en goed oplet kan zich verbazen over wat er zich in de tuin allemaal afspeelt en wat er een verscheidenheid aan dieren leeft. Het kan een vlieg of andere insekten zijn  die het bekijken meer dan waard zijn. We zien veel vlinders in de tuin als je voor de juiste beplanting kiest.

Het zijn meestal de veel voorkomende vlinders maar als we goed opletten zitten er ook wel eens soorten die we minder vaak zien zoals de kolibrievlinder of de koninginenpage, dat zijn de echte geluksmomentjes in de tuin.

Zo is het ook met vogels.
Zelf doe ik er alles aan om de tuin ook vogelvriendelijk te houden, dat betekent bakjes drinkwater in de tuin waar ze kunnen drinken of heerlijk badderen, niet alles meteen opruimen maar blaadjes en takjes laten liggen zodat er insecten komen daar zijn merels en zanglijsters dol op. Eerlijk gezegd geef ik ook regelmatig wat voer. Zo kunnen we heerlijk genieten van de vele vogels die vaak te gast zijn. Je ziet op de foto’s de meest voorkomende tuinvogels zoals de Kauw, tortel en houtduif waar we niet altijd blij van worden maar ze zijn wel heel mooi en grappig om te observeren.

Ook de putter met zijn rode kop heeft het goed naar de zin en de groenlingen met zijn mooie groen gele kleur of de blauwe koolmeesjes enz…maar ook spechten komen steeds meer en meer in dicht bevolkte wijken en tuinen voor.

En dan niet te vergeten de halsbandparkiet met zijn krassende geluid, waarvan ik lange tijd dacht dat deze alleen in Amsterdam  en Den Haag leefde  is een regelmatige bezoeker van de tuin.

Kortom natuur & landschap is overal en voor wie er oog voor heeft is er altijd iets moois te vinden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen