Maurick College Vught organiseert virtueel Open Huis

Foto: Maurick College

Nu bijna heel Nederland is stilgelegd, gaat de keuze voor een middelbare school voor leerlingen van groep 8 gewoon door. En dat gaat dit jaar net even anders. Om kennis te maken met het Maurick College in Vught wordt op 16 januari een virtueel Open Huis georganiseerd. Ook kunnen de achtstegroepers zich aanmelden voor een DOE-middag en meeloopdagen. De aanmelding voor het volgend schooljaar op het Maurick College moet dit jaar uiterlijk 3 februari online zijn gedaan.

Het Maurick College is een brede scholengemeenschap. Dat betekent dat er verschillende soorten brugklassen zijn: de vmbo- kader- en basisberoepsgerichte leerweg, vmbo(t), vmbo-t/havo, havo/vwo en gymnasium. Dankzij de tweejarige brugperiode krijgen leerlingen op het Maurick College de kans om zich te ontplooien, waardoor ze in de tweede klas nog door kunnen stromen naar een niveau dat het beste bij ze aansluit.

Leerlingen krijgen op het Maurick College de kans om hun ambities op diverse gebieden te verwezenlijken. Naast een plek van kennisoverdracht, is het zeker een plek waar andere talenten worden ontplooid. Waarschijnlijk zal dit samen met de fijne sfeer op de school en het daltononderwijs bijdragen aan het feit dat de school zo in trek is.

Dalton onderwijs
Op de school wordt daltononderwijs gegeven. Dalton houdt in dat leerlingen twee lesuren per schooldag zelf bepalen wat ze gaan doen. Zo leren ze om kritisch naar hun eigen ontwikkeling en leerproces te kijken en de daltonwerkwijze bereidt de middelbare scholieren goed voor op het MBO, HBO of de universiteit. Het uitgangspunt van het Maurick College is dat de leerling zijn of haar unieke talent ontplooit en zich ontwikkelt tot een zelfstandig individu die midden in de maatschappij staat. In dit kader heeft de school de Maurick Dance Academy en de Maurick Talent Academy opgericht, waar ruimte gegeven wordt aan de ontwikkeling van sport-, zang- en danstalenten.

Virtueel Open Huis
Normaal gesproken staan er tijdens het Open Huis ruim 400 scholieren te popelen om de toekomstige leerlingen samen met hun ouders te ontvangen. Ze geven rondleidingen, laten proefjes zien, bakken heerlijke lekkernijen, treden op en beantwoorden vragen.

Met de huidige maatregelen rondom COVID-19 heeft het Maurick College een alternatief bedacht, want de kennismaking met een nieuwe school moet natuurlijk wel verantwoord zijn. Er wordt op 16 januari een virtueel Open Huis georganiseerd via de website van het Maurick College. We houden nog even geheim wat dat precies inhoudt, maar kunnen wel alvast verklappen dat de leerlingen iets heel moois hebben neergezet. Daarnaast is er de mogelijkheid om via een livechat op de website vragen te stellen. Er zit tussen 10.00 en 14.00 uur een team van docenten klaar om deze direct te beantwoorden.

DOE- en meeloopdagen
Het Maurick College organiseert dit jaar ook weer DOE-en meeloopdagen. Al is het nog even de vraag in welke vorm deze kennismakingsdagen kunnen doorgaan. De meeloopdagen zijn bedoeld voor groep 8 leerlingen die interesse hebben in vmbo-t, havo en vwo en vinden plaats op 26 en 28 januari van 14.00 – 16.00 uur. 27 januari is al volgeboekt. Je kunt je hier aanmelden voor een van deze middagen. Achtstegroepers die interesse hebben in vmbo-basis of vmbo-kader met het profiel Zorg en Welzijn kunnen zich hier aanmelden voor de DOE-middag op maandag 25 januari van 14.00 – 16.00 uur.

Bekijk hier de voorlichtingsvideo van het Maurick College.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan.

Reacties

Cookieinstellingen