Avond- en nachtafsluitingen tussen oprit (42) Heusden en afrit (45) ’s-Hertogenbosch-West dit weekend

Foto: Den Bosch Nieuws

Om vorstschade aan het asfalt te herstellen voert Rijkswaterstaat reparatie uit aan de snelweg A59. Hierdoor is de A59 tussen oprit (42) Heusden en afrit (45) ’s-Hertogenbosch-West in de richting van ’s-Hertogenbosch afgesloten vanaf vanavond vrijdag 19 februari 21.00 uur tot zaterdag 20 februari 09.00 uur en van zaterdag 20 februari 21.00 uur tot zondag 21 februari 2021 09.00 uur.

Ook de tussenliggende opritten zijn afgesloten. Weggebruikers dienen hierdoor rekening te houden met omleidingen en extra reistijd.

Afsluitingen A59
De snelweg A59 tussen oprit (42) Heusden en afrit (45) ‘s-Hertogenbosch-West richting ’s-Hertogenbosch is op de volgende locaties afgesloten:
< Oprit (42) Heusden
< Op- en afrit (43) Nieuwkuijk
< Oprit (44) Vlijmen
< Afrit (45) ’s-Hertogenbosch-West

Het verkeer op de A59 richting ’s-Hertogenbosch wordt als volgt omgeleid:
< Neem afrit (37) Waalwijk
< Ga over op de N261 en volg richting Tilburg
< Neem afrit Tilburg-Noord
< Volg de N261 tot de A65/N65 richting ’s-Hertogenbosch
< Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Vorstschade aan het asfalt
De winterse omstandigheden hebben afgelopen periode tot asfaltschades geleid. Daar waar nodig zijn tijdelijke maatregelen getroffen en spoedreparaties uitgevoerd. In de komende weken vinden in Zuid-Nederland nog meer herstelwerkzaamheden plaats. Wanneer schade geen direct gevaar oplevert, wordt deze meegenomen in de onderhoudswerkzaamheden die vanaf het voorjaar van 2021 worden uitgevoerd. Wel nemen we tijdelijke veiligheidsmaatregelen voor de weggebruikers, maar ook om veilig te kunnen werken. Zo plaatsen we onder meer waarschuwingsborden, stellen we snelheidsbeperkingen in en waar nodig sluiten we rijstroken af.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop
Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden A27
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

Reacties