Dropzone: luisterend oor en advies voor jongeren

Foto: Pixabay

In deze coronatijd hebben jongeren het extra moeilijk en ervaren zij problemen. Denk aan eenzaamheid, schoolprestaties, gezondheid, mantelzorg en relaties. Niet iedereen kan daar thuis of met vrienden makkelijk over praten. Daarom gaat vanaf maandag 22 februari 2021 ‘Dropzone’ van start. Dat is een nieuw initiatief waar jongeren uit onze gemeente terecht kunnen voor een luisterend oor en advies.

Mee blijven doen
Wethouder Ufuk Kâhya: “Het ondersteunen van jongeren en het blijven stimuleren van talentontwikkeling vraagt in deze tijd om inventiviteit en extra activiteiten. Dropzone geeft daar op een mooie en bijzondere manier invulling aan. Ik hoop dat jongeren die het nodig hebben hier gebruik van maken en dat ze daardoor mee blijven doen. We willen graag laten weten dat zij er niet alleen voor staan, maar dat we samen verder komen.”

Getrainde vrijwilligers
Dropzone wordt gedraaid door getrainde vrijwilligers die zonder oordeel weten te luisteren. Zij hebben niet overal een antwoord op, maar denken mee over een geschikte volgende stap voor de jongere. Ook zijn er op de locatie een maatschappelijk werker van Farent en een GGD jeugdarts aanwezig. Als het nodig is wordt de hulp ingeroepen van een professional van Herlaarhof.

Dropzone
Vanaf maandag 22 februari kunnen jongeren van 12 tot en met 23 jaar binnenlopen bij Dropzone. Zij kunnen er (anoniem) terecht met vragen, klachten en zorgen. Het Dropzone-spreekuur is iedere maandag tussen 15:30 en 18:30 uur. Dit is bij het Jongerencentrum Zuid/Oost aan de Gestelseweg 2c in Den Bosch. Bekijk ook de pagina van Dropzone op de website van PowerUp073.

Dropzone is een samenwerking tussen PowerUp073, Farent, Humanitas, GGD Hart voor Brabant en Herlaarhof (onderdeel van Reinier van Arkel). En wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente ’s-Hertogenbosch

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen