Luuk de Kok is de Bossche voorleeskampioen!

Foto: Huis 73

Afgelopen woensdag 24 februari organiseerde Huis73 de finale van de Bossche Voorleeswedstrijd voor leerlingen uit groep 7/8. De winnaar van de Bossche Voorleeswedstrijd is Luuk de Kok van Montessorischool Merlijn in Den Bosch.

Voorleeskampioen 2021
De finale werd georganiseerd bij Huis73. Normaal gesproken in een zaal met spandoeken en aanmoedigend gejuich, dit keer gaat dat door de bekende maatregelen anders. Ouders, leerkrachten, klasgenoten, opa’s en oma’s genoten mee op afstand, via een livestream. De jury bestond uit de voorleeskampioen van vorig jaar Elin van de Mortel, wethouder Ufuk Kâhya en directeur van Huis73, Nan van Schendel. Luuk de Kok las voor uit Pech Onderweg van Jozua Douglas en werd geprezen om de manier waarop hij met zijn voorleestalenten de sfeer in het verhaal kon verbeelden. “Dit is een van de fijnste dagen van mijn leven!”, aldus de zichtbaar verbaasde Luuk.

Landelijke finale
Luuk gaat door naar regiofinale op 27 maart. Als hij daar ook als winnaar uit de bus komt mag hij op voor de Brabantse finale 14 april. De Brabantse winnaar gaat uiteindelijk door naar de landelijke finale op 26 mei.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen