Vandaag om 17.15 uur tijd voor Radar Love

Foto: Kees Vos fotografie

Onlangs werd bekend dat muzikant George Kooymans van de fameuze Haagse band Golden Earring stopt met zijn muzikale loopbaan. De nu nog 72-jarige Kooymans nam dat besluit nadat hij werd gediagnosticeerd met de dodelijke spierziekte ALS. Daarmee komt tevens een einde aan het bestaan van Golden Earring.

Vandaag viert hij zijn 73e verjaardag. Als eerbetoon aan gitarist en songschrijver Kooymans klinkt die dag om 17:15 uur – het tijdstip op zijn geboorteakte – in het hele land het nummer Radar Love, waarmee de band een wereldhit scoorde. Het nummer is op dat tijdstip ook op bijna alle Nederlandse radiostations te horen. Radiozenders en bijvoorbeeld ook carillonspelers doen dit als eerbetoon aan de jarige gitarist en medeoprichter George Kooymans (73).

Op radiozenders als NPO Radio 2, Radio 5 en 3FM wordt Radar Love donderdagmiddag gedraaid. Ook 538, Radio 10 en Veronica spelen het nummer dan af. Op laatstgenoemde zender is voorafgaand ook een Golden Earring Top 10 te horen die door luisteraars is samengesteld.

Radar Love is de rocksong die het ruimtevaartuig Pathfinder weer in beweging zette, de beste plaat voor in de auto, en het nummer waarin alles samen komt wat de Golden Earring zo uniek maakt. Radar Love is een van de weinige hits uit de rock-’n-roll, die over een eigen website beschikt. Op radar-love.net staat een tijdlijn met alle gebeurtenissen en wetenswaardigheden rond het nummer.

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen