Wasbeer in Vught is zondagmiddag gevangen

Foto: FPMB Bart Meesters

De wasbeer die al een paar dagen in een boom in Vught zat, is gevangen. Het dier is met een verdovingsgeweer uit de boom geschoten. Medewerkers van de Dierenambulance hebben hem gevangen.

Toen de wasbeer verdoofd was, viel ze naar beneden. Met een schepnet wisten de medewerkers van de Dierenambulance het dier op te vangen. Vervolgens is het beestje in een kooitje gestopt en meegenomen. De wasbeer gaat naar Stichting AAP, waar ze opgevangen wordt. Daar kan het dier voor de rest van haar leven blijven.

Niet afgemaakt
De wasbeer is gevangen in opdracht van de gemeente Vught. Eerder ging nog het verhaal de ronde dat de wasbeer afgemaakt zou worden, maar dat is dus niet het geval. Volgens Rens van Lieshout van de Dierenambulance, maakt het dier het goed. “De wasbeer is gezond en in goede conditie”, zegt hij. Ook weet hij het melden dat het om een vrouwtje gaat.

Er veel publiek rondom de boom, zo’n honderd mensen hadden zich verzameld om te zien hoe de wasbeer uit de boom zou worden gehaald. De wasbeer in de boom zorgde de hele dag al voor veel bekijks. Al een paar dagen hield het dier zich schuil in de boom in Vught en was een behoorlijke attractie.

Bron: Omroep Brabant

Reacties