Het is zaterdag 1 mei Internationale dag van het naakt tuinieren

Foto:

Het is weer zover zaterdag 1 mei is de Internationale dag van het naakt tuinieren. Dus niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden.  De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 1 mei.

De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen. 

Volgens de organisatoren zijn mensen vrij snel bereid om naakt te tuinieren. Het enige waarbij de drempel om de kleren uit te trekken lager ligt is naaktzwemmen.

Voordat alle kleren uit gaan is het wel verstandig om te kijken of je niet illegaal bezig bent. Naakt tuinieren is namelijk niet overal toegestaan. In de eigen tuin is het in principe toegestaan, maar dan wel alleen als de buren het niet kunnen zien. Stappen de buren naar de politie, dan kan dit zomaar leiden tot een proces-verbaal voor exhibitionisme.

Wespen en brandnetels
Voor de onbedekte tuinders liggen er ook verschillende gevaren op de loer; zo kan een wesp of brandnetel normaal al vervelend zijn, maar je wilt deze al helemaal niet in aanraking laten komen met bepaalde lichaamsdelen.

 

 

Reacties