Gelijke Kansen voor jongeren: Hack jij mee?

Foto: Ondernemend Onderwijs

Al meer dan 7 jaar is de stichting Ondernemend Onderwijs ‘s-Hertogenbosch (www.ondernemend-onderwijs.nl) in de regio Den Bosch actief met het oppakken van maatschappelijke vraagstukken samen met scholen, overheid en organisaties.

Op 19 mei staat er iets speciaals te gebeuren; Ondernemend Onderwijs ‘sH organiseert dan in samenwerking met het Koning Willem I College, de Bossche Vakschool, Avans Hogeschool en de gemeente ’s-Hertogenbosch (vanuit het Erasmus + project Play Equal) een heuse digitale Hackathon!

Een hackathon is een evenement dat een halve dag, een dag of zelfs meerdere dagen kan duren. Er zijn mensen aanwezig vanuit allerlei sectoren om aan de slag te gaan met een bepaald probleem/vraagstuk. Mensen met verschillende talenten ontmoeten elkaar en werken samen aan een uitdaging. Die samenwerking start vaak in kleine groepjes of teams, om vanuit meerdere disciplines aan een uitdaging te beginnen. Out-of-the box denken is hierbij de kunst. Het doel van deze hackathon is het creëren van acties en initiatieven om kansengelijkheid en sociale inclusie voor jongeren te bevorderen. Of je nu een student, politieagent, winkelier, verpleegkundige, jongerenwerker, jong of oud, ambtenaar, docent of sociaal werker bent, hoe diverser, hoe beter! Een actieve en inspirerende dag met mooie deelnemers, sportieve en creatieve intermezzo’s en energizers die ervoor zorgen dat je scherp bent en met een open mindset mee kunt hacken!

Lijkt dit jou iets? Surf naar de website (www.ondernemend-onderwijs.nl) en meld je aan voor 1 of meerdere dagdelen voor woensdag 19 mei!

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan. Aanvoerder van het lokale nieuws.

< Volg HeusdenNieuws ook via Facebook
< Wist u dat wij iedere morgen meer dan 2500 nieuwsbrieven verzenden
< Wist u dat wij iedere dag meer dan 10.000 bezoekers hebben op onze website
< Adverteren op Heusden.Nieuws.nl stuur een mail

 

 

Reacties