Deelnemers gezocht voor onderzoek naar vermoeidheidsklachten COVID-19

Foto: Kees Vos Fotografie

Ernstige en langdurige vermoeidheid komt veel voor bij mensen die COVID-19 hebben gehad. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis en AmsterdamUMC doen samen onderzoek naar behandeling van deze vermoeidheidsklachten na COVID-19.  

Vermoeidheid waar maar geen einde aan lijkt te komen. Veel mensen kampen met dit probleem na COVID-19. In het door ZonMW gefinancierde onderzoeksproject ReCOVer onderzoekt het Amsterdam UMC samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis of cognitieve gedragstherapie leidt tot een afname van deze vermoeidheid. Het onderzoek start met een intakegesprek dat in het Jeroen Bosch Ziekenhuis kan plaatsvinden. De verdere behandeling kan online worden gevolgd.

Voor dit onderzoek worden nog deelnemers gezocht. Mensen die nog ernstig moe zijn en willen meedoen aan de studiekunnen voor meer informatie kijken op de website www.moenacovid.nl.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Jij verdient zorg die bij je past, dichtbij en op jouw manier geboden. Samen bepalen we wat je nodig hebt en van wie, zodat jij zo lang mogelijk het leven kan leiden dat jij wilt. Wij zetten daarvoor al onze expertise in en zoeken de samenwerking. Bijvoorbeeld met je familie en vrienden, je huisarts, de gemeente en de thuiszorg. Daar staan wij voor als Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) is een groot topklinisch ziekenhuis met ruim 630 bedden en ruim 4.000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het Jeroen Bosch Ziekenhuis georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het ziekenhuis verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Voor meer informatie www.jeroenboschziekenhuis.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen