Demonstratie in Den Bosch tegen kabinet

Foto:

Donderdagmiddag hebben zo’n honderdvijftig mensen hebben zich verzameld op de Markt in Den Bosch voor een demonstratie. Het gaat om een manifestatie van Nederland in Verzet waarbij een tocht werd gehouden om 14.00 uur vanaf het station.

Deelnemers aan de tocht startten op het middenterrein van de Stationsweg en gaan via de Does de Willeboissingel, Wilhelminaplein, Parklaan, Spinhuiswal en Zuidwal naar de Hekellaan. Via de Zuid-Willemsvaart, gaan de deelnemers naar de Oliemolensingel en Havensingel. Het einde is gepland rond 16.00 uur bij de Stationsweg. De weg is uit voorzorg deels afgezet met dranghekken

De demonstratie begon officieel om 14.00 uur bij het station. Deelnemers aan de tocht startten op het middenterrein van de Stationsweg en gaan via de Does de Willeboissingel, Wilhelminaplein, Parklaan, Spinhuiswal en Zuidwal naar de Hekellaan. Via de Zuid-Willemsvaart, gaan de deelnemers naar de Oliemolensingel en Havensingel.

‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur’
De demonstranten zijn in totaal met zo’n 750 man, aldus hoofdcommissaris Paulissen. Ze dragen spandoeken bij zich met teksten als ‘Ik strijd voor vrijheid’ en ‘#KlaarmetRutte’. Ook hebben veel mensen gele paraplu’s bij zich waarop leuzen geschreven staan. ‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur’ wordt gescandeerd.

Anderen zingen ‘You’ll Never Walk Alone’. Her en der muziek te horen. De demonstranten delen onderweg flyers en folders uit. Af en toe passeren ze een drukbezet terras. De sfeer is gemoedelijk te noemen. Hoewel alles rustig verloopt, worden op de Pettelaarseweg twee ME-busjes achter de hand gehouden.

Volgens de woordvoerder van de organisatie was woensdag onduidelijk hoeveel mensen er op de manifestatie afkomen. ,,De aantallen variëren van een paar honderd tot een paar duizend. De gemeente en politie zijn hierop voorbereid. Met de gestelde uitgangspunten gastvrijheid, beheersbaarheid en (verkeers)veiligheid én uitgaande van de gemaakte afspraken met de organisator, hebben wij vertrouwen dat de begeleide manifestatie ordelijk en rustig verloopt.’’

Organisator Michel Reijinga heeft de afgelopen maanden herhaaldelijk demonstraties gehouden. Dat gebeurde onder meer op het Museumplein in Amsterdam. Reijinga annuleerde de bijeenkomst, maar dat weerhield duizenden mensen er niet van om naar het Museumplein te gaan. De ME greep in en de politie arresteerde meer dan honderd mensen.

Bron: BD

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

 

Reacties