Een grote politieactie en een veiligheidsrisicogebied in de strijd tegen de afpersing

Een grote politieactie en een veiligheidsrisicogebied in de strijd tegen de afpersingszaak in de groente en fruithandel de Groot In Hedel. Dat is waar politie, gemeente en justitie mee hopen de daders in de afpersingszaak van groente en fruit handel de groot in Hedel te pakken. Het veiligheidsrisicogebied maakt de politie mogelijk om auto`s te controleren en te doorzoeken en mensen preventief fouilleren.

Zaterdagavond werd een grote politiecontrole opgezet onder aan de A2 ter hoogte van Hedel. Net voorbij groente en fruit handel de Groot vond een zogeheten 100% controle plaats. Al het verkeer wat vanaf afrit Hedel op de a2 vanuit de richting uitrecht kwam werd gecontroleerd. Alle voertuigen werden langs de kant gezet, de inzittende werden gecontroleerd en iedereen werd preventief gefouilleerd. De controle begon zaterdagavond laat en ging door tot zondagochtend vroeg in de ochtend. Zondag in de loop van de ochtend zal de politie met een persbericht komen, waarin de resultaten van de controle worden gedeeld.

Aan de controle werken ongeveer agenten van de eenheid Oost Nederland en de Landelijke eenheid mee. Ook werden een honden ingezet voor het speuren naar wapens en naar drugs. Alle inzittende van voertuigen jongen en oud werden door de politie gefouilleerd. Het merendeel van de gecontroleerde automobilisten had begrip voor de uitgebreide controle.

De controle heeft alles te maken met de afpersingen en bedreigingen aan het adres van de groente en fruit  handel de groot. Dat bedrijf word door criminelen afgeperst nadat door de directie van het bedrijf melding bij de politie werd gemaakt over een partij cocaïne die tussen een lading bananen werd aangetroffen. Sinds dien word het bedrijf afgeperst en bedreigd.
Woningen van (oud) medewerkers die worden beschoten, brandbommen die worden afgestoken bij woningen en een handgranaat voor een woning, dat is een korte samenvatting van wat er gebeurde.

In de afgelopen weken werden zeker drie woningen van (oud) medewerkers in de gemeente Maasdriel beschoten. De politie heeft de zaak in onderzoek en afgelopen dinsdag werd in het programma Opsporing verzocht nog bewakingsbeelden getoond van de dader van een van de beschietingen.

Afgelopen vrijdag is door de gemeente Maasdriel een veiligheidsrisicogebied aangewezen wat loopt tot 2 juli

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Reacties