Start van actie ‘Den Bosch Ontwapent’

Foto: Politie

Omdat jongeren steeds vaker bij incidenten gebruikmaken van diverse soorten wapens en naar aanleiding van een burgerinitiatief van een aantal inwoners van de gemeente ‘s-Hertogenbosch, organiseert de politie samen met de gemeente, Halt en jongerenorganisatie PowerUp073, een wapeninleveractie. De actie wordt gehouden van maandag 14 tot en met vrijdag 18 juni onder de naam ‘Den Bosch Ontwapent’.

Wie tijdens deze actie zijn (steek)wapen inlevert, kan dat doen zonder strafrechtelijke consequenties.Deze actie is het begin van een pallet van activiteiten, waarbij de komende maanden ook middelbare scholen en inwoners betrokken zijn.

Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Deze actie is een eerste stap in een heel programma waarmee we jongeren en jong volwassenen bewust willen maken van de gevaren van het hebben van wapens en er voor zorgen dat het aantal wapens in de samenleving vermindert.

Container
Daarom kan iedereen in de week van maandag 14 tot en met vrijdag 18 juni wapens, zoals slag-, steek- of stootwapens anoniem en zonder strafvervolging inleveren op het politiebureau aan de Vogelstraat 41 in Den Bosch. Daar staat een container waarin de wapens kunnen worden gedeponeerd.

Inleveren vuurwapens
Voor het inleveren van vuurwapens en/of munitie moet een afspraak worden gemaakt om deze thuis op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren van een vuurwapen is dus niet mogelijk. Het maken van een afspraak kan via 0900 – 8844.

 

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

 

 

Reacties