Intieme concerten in de tuin van Het Noordbrabants Museum

Foto: Tuinsessie

Den Bosch is een muzikaal zomerevenement rijker: TUINSESSIES. Grote Nederlandse artiesten als Tim Knol, Spinvis, Lucas Hamming, Tangarine en Robin Borneman treden in intieme setting op in de Paleistuin van Het Noordbrabants Museum. Bezoekers genieten vanaf een picknickkleedje in het gras van de live-optredens en de sfeervolle ambiance. In de maand juli vinden er in totaal twaalf zomeravondconcerten plaats.

TUINSESSIES is een initiatief van Theater aan de Parade, Willem Twee Poppodium en Het Noordbrabants Museum. “Geweldig om met verschillende culturele partners een prachtig zomerprogramma op zo’n inspirerende plek neer te zetten”, aldus Henri Broeren, directeur van Willem Twee Poppodium. Ook Alex Kühne, directeur van het Theater aan de Parade, is verheugd over de samenwerking: “Wat een geweldige uitnodiging van Het Noordbrabants Museum om deze zomer haar tuin te bespelen. Zo zie je maar dat in de tijden dat je geen theater hebt, er op allerlei manieren podia ontstaan om het publiek te ontmoeten.” Charles de Mooij, directeur van Het Noordbrabants Museum voegt daaraan toe: “We bundelen onze krachten om een heerlijke zomer in onze museumtuin neer te zetten. Muziek en gezelligheid tussen de kunst.”

TUINSESSIES verrast met een veelzijdige programmering. Zo brengt kunstenaar Sophie Straat eigenzinnige smartlappen over actuele thema’s als woningnood, seksisme en racisme ten gehore. Bassist en singer-songwriter Nana Adjoa laat horen én zien waarom zij geldt als een van de grote beloftes van de Nederlandse popmuziek. Daarnaast biedt TUINSESSIES ook plek aan talent van Brabantse bodem. De Osse singer-songwriter Robin Borneman, tevens frontman van het symfonische rockorkest Trans-Siberian Orchestra en winnaar van de tv-talentenjacht ‘We Want More’, speelt een mix aan roots, blues en folk. Blackbird, de uit Den Bosch afkomstige zanger Merel Koman, betovert met haar puntige, door de jaren zeventig beïnvloede popmuziek. Kijk voor de volledige programmering op www.tuinsessies.nl.

Er kan ter plaatse een hapje en een drankje gekocht worden. Bezoekers kunnen hun avond compleet maken door vooraf te genieten van een à la carte diner op het voorplein van Het Noordbrabants Museum bij pop-up restaurant ‘Thuis bij Van Drakestein’. De kaartverkoop start op woensdag 9 juni om 10 uur via www.theateraandeparade.nl of www.w2.nl. De ticketprijzen variëren tussen de € 12,50 en € 20,00.

 

Reacties