Laat je inspireren door lokale vrijwilligers!

Foto: Galant

Vrijwilligerswerk maakt de wereld mooier, groener, socialer, sportiever en creatiever. Ruim 45.000 inwoners van ’s-Hertogenbosch zetten zich in als vrijwilliger. En dat is niet alleen belangrijk voor de lokale samenleving, ook de vrijwilligers zelf worden er gelukkiger van.

 Op 21 juni start een postercampagne waarmee vrijwilligers in het zonnetje gezet worden. Voor de campagne zijn 50 lokale vrijwilligers gefotografeerd en geïnterviewd: over waarom ze hun werk doen en wat hen drijft, inspireert en blij maakt. Wat opvalt aan de verhalen is dat de vrijwilligers zelf ook zoveel uit hun vrijwilligerswerk halen.

Zo zegt Nicole van Lierop, vrijwilliger bij de Luisterlijn: “Het maakt je een mooier en rijker mens. Ik ben ervan gegroeid, heb dingen ontdekt en geleerd die ik anders niet was tegen gekomen.”

Jacques van Dijk van de Wijkraad Zuid verwoordt het zo: “Het geeft een hoop voldoening, veel nieuwe contacten, je blijft onder de mensen en het is ongelofelijk plezierig om ergens bij te horen.”

Met hun deelname aan de campagne hopen deze vrijwilligers anderen te inspireren, om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Vanaf 21 juni zijn de posters door de hele gemeente ’s-Hertogenbosch te zien en kun je de verhalen van alle vrijwilligers lezen op de website van Galant Vrijwilligersnetwerk.

De campagne is onderdeel van het nationaal Jaar van de Vrijwilliger. Onder het motto ‘Mensen maken ’s-Hertogenbosch’ organiseren o.a. de gemeente, Galant Vrijwilligersnetwerk, ’S-PORT, Mooi zo Goed zo en de VrijwilligersAcademie073 extra activiteiten om vrijwilligers te waarderen en nieuwe vrijwilligers te vinden.

Reacties

Cookieinstellingen