112

Vrouw (34) overleden na steekpartij op straat (Update)

Foto: FPMB Bart Meesters

Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is woensdagochtend bij een steekincident aan de Ploossche Hof in Den Bosch om het leven gekomen. De steekpartij gebeurde rond 09.45 uur. De politie hield in de buurt van het incident een 31-jarige man uit Nieuwegein aan. Volgens een woordvoerder van de politie bestaat er sterk het vermoeden dathet om een conflict in de ‘relationele sfeer’ gaat.

Na de steekpartij heeft de politie aan de Tweede Reitsche Dreef een auto in beslag genomen die vermoedelijk van de aangehouden man is. De auto stond niet ver bij de plaats vandaan waar de steekpartij plaatsvond.

Moeder 
De vrouw liep met een kinderwagen over straat toen zij door de man werd aangevallen met een mes. Ze kwam volgens getuigen vanuit de richting van de
Aldi aan de Manis Krijgsmanhof gelopen. Nadat de man haar stak, werd hij door omstanders vastgehouden tot de politie er was. Zij hebben de man meteen
aangehouden.

Meerdere hulpdiensten en ook een traumahelikopter werden opgeroepen na de steekpartij waarbij de vrouw volgens een getuige meerdere keren is gestoken. Toen de hulpdiensten arriveerden, leefde de vrouw nog. Zij bezweek later aan haar verwondingen. Het kindje is voor zover bekend ongedeerd gebleven.

Het slachtoffer logeerde al geruime tijd met haar baby in een woning in de omgeving van de Ploossche Hof. Zij verbleef daar nadat zij vorig jaar zou zijn mishandeld door de aangehouden man. De baby is ruim een jaar oud.

Man ontfermt zich over kind
Een buurtbewoner kwam af op het geschreeuw van de vrouw. Zijn neef heeft zich over het kindje in de kinderwagen ontfermd. Hij was bang dat de wagen zou worden geraakt door auto’s die er reden.

Volgens de buurtbewoner was de 31-jarige verdachte een verwarde man die ontzettend moest huilen. Hij zou door twee mannen zijn tegengehouden tot de politie er was. Eén van hen zou hebben geroepen: ‘Waarom heb je die vrouw
neergestoken?!’.

Wapen
Op de plaats van het incident is een keukenmes gevonden. Het gaat vermoedelijk om het wapen waarmee de vrouw is gestoken. De politie heeft het
in beslag genomen.

De hele hof is tijdelijk afgesloten geweest voor verkeer. Veel buurtbewoners keken toe terwijl de hulpdiensten bezig waren. Er werd geroepen: ‘Op klaarlichte dag, dan moet je wel heel ziek zijn in je hoofd’. Ter plekke is gesproken met getuigen en is er zoveel mogelijk bewijs verzameld.

Tijdens het incident waren er veel mensen op straat die het incident hebben zien gebeuren. Slachtofferhulp is er voor hen.

Bron: BD.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen