Geen officiële opening carnavalsseizoen Oeteldonk

Foto: Kees Vos fotografie

Er komt geen officiële opening van het carnavalsseizoen van Oeteldonk op 11-11 op de Bossche Parade. Er is voor de organiserende Oeteldonksche Club vanuit de gemeente te veel onduidelijkheid wat die dag fysiek wel en niet kan. 

De laatste corona-update van het kabinet maakt weliswaar duidelijk dat het jaarlijkse openlucht-startschot van Oeteldonk op de Parade in zijn geplande omvang is toegestaan, maar stelt tegelijk de eis dat bij alle bezoekers de coronapas of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud wordt gecheckt. Voor de organisatie is het onmogelijk om alle bezoekers aan ons durp te controleren middels de app.

Dit betekent overigens niet dat er helemaal niks te doen is op 11-11. Horeca en gemeente zijn nog in overleg of en wat er op d’n Elfde van d’n Elfde eventueel in de horeca mogelijk is. Maar duidelijk is dat de opening op de Parade ook dit jaar niet fysiek is.

Voor het Kwèkfestijn en de Preiskeuzekeinderkwek (Pkkk) op 20 november ziet het er gunstiger uit. Deze vinden plaats in een tent op de Parade met sowieso een limiet aan het aantal mensen en een controleerbaar aantal toegangskaarten (in het geval van het Kwèkfestijn). De vergunningsaanvraag van de tent gebeurt eind deze maand.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen