Druk op zorg in de regio hoog

Foto: Kees Vos Fotografie

Diverse zorgmedewerkers uit de regio ‘s-Hertogenbosch hebben in een video de huidige coronasituatie in de regio geschetst. Alle zorg die niet per se hoeft, wordt uitgesteld.

Janet van Kuilenburg, cardioloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch, geeft aan dat de druk op de zorg hoog is. “Er zijn veel coronapatiĆ«nten die zorg nodig hebben en veel zorgverleners die zelf ziek zijn.” Huisarts Regien Kievits vult aan: “Dat is voor iedereen die nu onze zorg nodig heeft heel moeilijk en dat doet ons zorgverlenershart echt pijn.”
Er zijn veel coronapatiƫnten die zorg nodig hebben en veel zorgverleners die zelf ziek zijn

Niet alleen in het ziekenhuis is er een vervelende situatie ontstaan. Wijkverzorgende Marjo Verhees weet dat ook de druk op huisartsen en in de verpleeg- en verzorgingshuizen hoog is. En voor thuiszorginstellingen is het nu niet mogelijk om alle zorg thuis te geven.

Jack Mikkers, burgemeester van ‘s-Hertogenbosch en voorzitter van de veiligheidsregio Brabant Noord, doet een oproep om je te vaccineren. “Voor jezelf en voor diegenen van wie je houdt. Gebrek aan een duidelijke toekomst is lastig. En hoewel het voor iedereen zwaar is denken wij toch dat we dit samen aan kunnen.”

Bron: HTR

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen