WK commercial Jumbo valt niet bij iedereen in de smaak

Foto:

Dinsdag lanceerde Jumbo Supermarkten haar nieuwe commercial voor het WK voetbal, die niet bij iedereen in de smaak blijkt te vallen. In de video van de Veghelse supermarktketen wordt door diverse BN-ers, waaronder De Toppers, een oranje ‘hoofdspencer’ voor het WK voetbal in Qatar gepromoot en lopen hossende bouwvakkers de polonaise. Vooral het beeld van de bouwvakkers stoot velen tegen de borst.

Dat Qatar de mensenrechten al jarenlang schendt is algemeen bekend. Ook is gebleken dat bij de bouw van de voetbalstadions die speciaal voor dit WK gebouwd zijn, mogelijk vele doden en gewonden zijn gevallen.

Update
De reacties naar aanleiding van deze commercial waren dan ook niet mals. Jumbo heeft besloten de commercial niet meer uit te zenden en schrijft hierover op Facebook: “Jumbo heeft per direct besloten om de WK-televisiereclame die gisteravond voor het eerst te zien was stop te zetten. We realiseren ons nu dat in deze reclame een link te maken is naar de erbarmelijke arbeidsomstandigheden in Qatar en dat is nooit onze bedoeling geweest. Dit betreuren we ten zeerste en we bieden hiervoor onze welgemeende excuses aan.”

Met dank aan Oosterhout.Nieuws

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen