Algemeen directeur Rob Almering stopt bij FC Den Bosch

Foto: Kees Vos fotografie

Rob Almering (57) stopt per 1 februari 2023 als algemeen directeur bij FC Den Bosch. Hij blijft de komende periode als extern adviseur aan de club verbonden, zodat een warme overdracht en een deugdelijke inwerkperiode voor zijn opvolger gegarandeerd is.

Door de bijtijdse, interne mededeling kon de zoektocht naar een nieuwe directeur worden gestart. De Raad van Commissarissen (RvC) van FC Den Bosch verwacht Almerings opvolger op korte termijn te kunnen presenteren.

De scheidend directeur licht zijn aanstaande vertrek bij de club toe: “Een carrière in de sportsector was iets wat ik lange tijd heb geambieerd. Toen FC Den Bosch bij mij aanklopte, jeukten mijn handen om een bijdrage te leveren aan een succesvolle toekomst van de club. FC Den Bosch heeft de potentie die past bij een betaaldvoetbalorganisatie in een provinciehoofdstad. Voor het effectueren van dat potentieel was allereerst financiële rust nodig. Die kwam eind augustus vorig jaar met de nieuwe aandeelhoudersstructuur. De volgende stap was om met gedeelde uitdagingen, scherpe doelen, vertrouwen, hartstocht en overtuiging van FC Den Bosch eenprofessionele organisatie te maken met meerwaarde en bestaansrecht binnen het speelveld. Vanuit een collectieve mentaliteit kan zo’n ontwikkeling duurzaam worden versneld.”

Almering vervolgt: “In een complex stelsel van in- en externe stakeholders is behalve de factor tijd in mijn ogen soms ook iets anders nodig om de volgende stap te zetten. FC Den Bosch heeft behoefte aan een nieuwe spelbepaler en ik ben toe aan een volgende stap, zoals aan het begin van dit seizoen door mij kenbaar is gemaakt.
Sport is mijn passie en zal dat ook altijd blijven. Een volgende uitdaging zoek ik dan ook in de sportsector. Ik wens FC Den Bosch een toekomst waarin de realisatie van al haar potentieel een feit is. Dat, en veel winnende momenten. Want dat zijn de momenten waarop we FC op z’n mooist beleven!”

FC Den Bosch RvC-voorzitter Huub van Mackelenbergh is Almering erkentelijk voor zijn werk bij de club: “Rob is in een lastige periode directeur van FC Den Bosch geweest. Hij heeft een aantal zeer ingewikkelde dossiers opgelost. Dit heeft de club toekomstperspectief en lucht gegeven. Blij zijn wij dan ook dat wij een beroep kunnen blijven doen op Rob’s deskundigheid en senioriteit. In een adviseursrol kan hij een impactvolle bijdrage blijven leveren aan de groeipotentie van de club op een manier die hem naadloos past.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen