Geen doelpunten bij FC Den Bosch – ADO Den Haag

Op zondagmiddag speelde FC Den Bosch thuis in De Vliert tegen ADO Den Haag. FC Den Bosch speelde een sterke eerste helft, gaf weinig weg en hield uiteindelijk één punt over aan het duel. 0-0.

Jack de Gier wisselde zijn elftal op twee plaatsen tegen opzichte van het duel tegen Jong AZ. Anass Ahannach kwam terug in de ploeg na zijn blessure, hij verving Steven van der Heijden die ziek was. Danny Verbeek keerde terug na zijn schorsing, dat ging ten koste van Evan Patoulidis.

Na een half uur leek FC Den Bosch in controle te zijn over de wedstrijd. De thuisploeg had de beste kansen om op voorsprong te komen.  Na tien minuten werd Rik Mulders aan de zijkant van de zestien vastgehouden door Absalem. Vanuit een lastige hoek probeerde Danny Verbeek het rechtstreeks, maar zijn inzet belandde op de lat. Tien minuten later  was er een kopkans voor Joey Konings. Een voorzet van Verbeek werd door de spits net naast het doel gewerkt. De spits moest enkele minuten later noodgedwongen het veld verlaten wegens een blessure. Voor hem kwam Sebastiaan van Bakel in het veld.

FC Den Bosch bleef het initiatief tonen in de eerste helft. Voor de rust kwamen er nog kansen voor onder anderen Verbeek en Van Bakel. Vlak voor rust kwam er nog een kans voor Tomas Kalinauskas. Danny Verbeek gaf de bal voor op de vrijstaande Litouwer, die de bal net niet binnen kon koppen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld van de wedstrijd. Met een uur op de klok waren er kleine kansen aan beide kanten, maar de wedstrijd wilde in deze fase niet echt loskomen.

ADO Den Haag leek in de tweede helft de beste kans te hebben op de voorsprong. Thomas Verheydt werd in de zestien bediend vanaf de zijkant. Hij tikte de bal met zijn hand net over het doel, blesseerde met zijn actie Wouter van der Steen en ontving een gele kaart voor zijn poging met de hand.

Uiteindelijk wisten beide partijen de wedstrijd niet open te breken. Grote kansen bleven ook in de slotfase uit. De wedstrijd eindigde zoals die begon, met een 0-0 op het scorebord.