‘s-Hertogenbosch krijgt eigen lokale cadeaukaart

Foto: Den Bosch City

Vanaf woensdag 15 november is het zover: ‘s-Hertogenbosch heeft een eigen lokale cadeaukaart, namelijk de Den Bosch Cadeaukaart. Op het moment zijn tientallen Bossche ondernemers aangesloten, waaronder winkels, restaurants en traiteurs. Daarnaast is de kaart in te leveren bij activiteiten die georganiseerd worden in de regio. Blijft er een restant achter op de kaart? Dan kan dit gedoneerd worden aan lokale goede doelen.

Focus op de lokale economie
Met de komst van de Den Bosch Cadeaukaart wordt er een focus gelegd op de lokale economie. De initiatiefnemers willen hiermee laten zien wat ‘s-Hertogenbosch te bieden heeft. Zij richten hun aandacht vooral op bedrijven die voor hun relatiegeschenken of tijdens de feestmaand kiezen voor een traditioneel kerstpakket, een algemene giftcard of waardecheque met beperkte keuze. “Die kaarten zijn overal in het land te verzilveren. Hartstikke zonde, want het aanbod hier in onze eigen stad is ruim! Den Bosch heeft zoveel meer te bieden dan alleen een Bossche bol”, vertelt Fleur Damoiseaux, mede-initiatiefneemster. “En zeg nou zelf: als trotse ondernemer in Den Bosch, wil jij toch ook dat je personeel meegeniet van onze mooie stad? De Den Bosch Cadeaukaart leent zich perfect voor een jubileumcadeau of kerst- en relatiegeschenk.”

Lokaal platform Den Bosch City
Het initiatief is een samenwerking tussen lokaal platform Den Bosch City en Cardflow. “Met ons platform zijn we al langer bezig om iedereen te laten zien wat onze stad allemaal te bieden heeft. Zo delen we elke week een Weekend Guide met activiteiten in en rondom Den Bosch. En delen we tips ‘voor en door locals’. Dat laatste is niet voor niets onze slogan. We werken namelijk met een team van vrijwilligers die het leuk vinden om meer van onze stad te ontdekken, en dit vervolgens met anderen willen delen. Dat is hoe ons platform werkt”, legt Fleur uit. “Lokaal vinden we erg belangrijk, zo zijn we ook bij Cardflow terechtgekomen. Oprichter Dex Bos lanceerde eerder al de succesvolle Breda Cadeaukaart. Met de kennis en software van Cardflow en onze eigen expertise weten we zeker dat we een lokale impact gaan maken”, aldus Fleur.

Speciaalzaken en concept stores
‘s-Hertogenbosch is een trotse stad en dat is te merken uit de reacties. Veel ondernemers reageren positief en willen graag meedoen met het initiatief. “Deze stad biedt veel speciaalzaken en concept stores. In verhouding met andere steden zijn hier minder ketens te vinden. Dat maakt het juist zo leuk om kennis te maken met Den Bosch”, vindt Fleur. De concept stores AAF en het pas geopende Zusje van AAF doen ook mee. Eigenaresse Aafke de Bruijn: “Mijn winkels vind je alleen in Den Bosch en ik verkoop veel producten van Bossche kunstenaars. Natuurlijk moet de Den Bosch Cadeaukaart dan ook bij ons in te leveren zijn!” Ook Britta Verbeek, mede-eigenaar SUP & Windsurf Den Bosch is positief: “De lokale cadeaukaart zet Den Bosch nog meer op de kaart door zich te onderscheiden, dit laat zien hoe graag ondernemers binnen Den Bosch zich met elkaar verbinden.”

Fleur: “We vinden het belangrijk dat lokale goede doelen ook een plek krijgen in dit initiatief. Zo kan de ontvanger van de kaart een restwaarde, of zelfs de gehele waarde doneren.” Monique Wiggers, coördinator fondsenwerving bij Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis is er blij mee: “Wat mooi dat Den Bosch Cadeaukaart ook aan de lokale goede doelen denkt!

Vanaf 15 november online verkrijgbaar
De Den Bosch Cadeaukaart is alleen online te verkrijgen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen via de website een kaart bestellen met een bedrag naar keuze. Bedrijven die een op maat gemaakte samenwerking willen kunnen contact opnemen. Inleveren kan bij fysieke locaties, webshops en goede doelen. Alle aangesloten bedrijven zijn lokaal en gevestigd in ‘s-Hertogenbosch en omstreken. En, als traktatie om de lancering te vieren worden de komende elf dagen lokale producten van deelnemers weggeven op social media. “Alvast een voorproefje”, sluit Fleur af.

Over de Den Bosch Cadeaukaart
Verkrijgbaar vanaf 15 november 2023
Contact: [email protected]

Begin de dag met het nieuws uit je gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en meld je aan

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen