Feestelijke uitslag Boerenparrelementsverkiezingen

Foto: Freek Peters

Den Bosch – Het team van ‘de beste Veurgevel van Oeteldonk’ feliciteert alle deelnemers aan de verkiezingen voor het Boerenparrelement. Zij die gekozen zijn: proficiat, maar zij die niet gekozen zijn ook proficiat. Dankzij jullie was het voor het eerst een echte verkiezingsstrijd. En da’s winst. Winst oor het democratisch gehalte van ons Durp en dus winst voor alle Oeteldonkers.

Zaterdag 7 april was het zover. In de Amadeirobar van Hotel Central was een rood-wit-geel stemhokje ingericht, via internet was het mogelijk op afstand te stemmen: de verkiezingen konden beginnen. De strijd om de 55 zetels werd door 79 kandidaten aangegaan. Een aantal van hen zitten al jaren in het centrum van de Oeteldonkse organisatie en een aantal waren nieuw. De promotie van kandidaten ging door tot bij het stemlokaaltje. Of dat veel hielp hebben we niet onderzocht, maar het was zeker bevorderlijk voor de sfeer en het liet de betrokkenheid van de kandidaten zien. In de weken voorafgaand aan de verkiezing was er al een enthousiaste internetcampagne door een aantal kandidaten gevoerd.

Als voorbeeld van een kandidaat die zich in de strijd wierp via Social media: Martienn van Bommel die met 5% van de stemmen is gekozen. De jongste vrouw in het gewoel stond haar mannetje: Rowena Brouwers was met bijna 10% van de stemmen zeker van haar zetel.

De uitslag laat daarmee zien dat de Oeteldonkers dit waardeerden: het parrelement is vernieuwd (40% van de kandidaten gaat voor een eerste termijn) en de gemiddelde leeftijd is gedaald.

Aan onze nieuwe Parrelementariërs nu de taak om de komende vier jaar te laten zien dat ze de belangen van de Oeteldonker goed vertegenwoordigen.

Reacties

article
79813
Feestelijke uitslag Boerenparrelementsverkiezingen
Den Bosch – Het team van ‘de beste Veurgevel van Oeteldonk’ feliciteert alle deelnemers aan
https://den-bosch.nieuws.nl/nieuws/79813/feestelijke-uitslag-boerenparrelementsverkiezingen/
2018-04-12T16:49:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/156/2018/04/12164632/confettiknillis-pb.jpg
Nieuws